TÜRKİSTANLI KARDEŞLERİMİZ İÇİN HAYRA DAVET !

TÜRKİSTANLI KARDEŞLERİMİZ İÇİN HAYRA DAVET !

Geçen seneki Ramazan ayında Türkiye’de yaşayan Türkistanlı muhacirlere yönelik olarak düzenlediğimiz “Hayra Davet!” yardımlaşmasında 500’den fazla Türkistanlı aileye ve çeşitli illerde yüksek öğrenim gören öğrencilere nakit ve erzak yardımları ulaştırılmıştı. Gerek erzak desteğinde bulunan gerekse zekatlarını nakit olarak veren bir çok kişi yardımlarını, ya ziyaret ettikleri ailelere bizzat teslim etti  ya da TÜRKİSTANDER aracılığıyla ulaştırdı. Dernek Genel Başkan Yardımcısı Azad Tekin Ulutaş yönetiminde yürütülen çalışmalara, STK temsilcileri ve Türkistanlı muhacirler bizzat katıldılar. Anayurttan uzakta ve ağır şartlar altında da olsa, Türkistanlı göçmen ailelerin evlerinde buruk bir sevinç yaşandı.

Anavatan Türkistan’dan (Özbekistan, Doğu Türkistan, Türkmenistan, Tacikistan, Kırgızistan, Afganistan, Kazakistan vd.)  göç edip, İstanbul’a ve ülkemizin değişik şehirlerine gelen muhacir kardeşlerimiz kimseye el açmadan, alın teri ile, kendi yeteneklerine göre işlerde çalışarak Türkiye toplumu içinde, onlarla iç içe geçerek yaşamaya devam etmektedirler.
Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen bu kardeşlerimiz işsiz kalarak ev kiralarını ödemekte zorluk çekerken, resmî sosyal yardımlardan da yararlanamıyorlar.
Ailelerinin geçimini sağlamakta büyük zorluk çeken kardeşlerimizin acil yardım ihtiyaçları artarak devam ediyor.
Yapılan her yardım, özelde kira yardımı olmak üzere, nakit/ erzak yardımı, hayatî bir ihtiyacı karşılamaktadır.
Siz değerli Türkistan gönüllümüzden Allah için, bu kardeşlerimize yardım elinizi uzatmanızı, dostlarınız ile birlikte gerekli girişimlerde bulunarak çare olmanızı istirham ederiz. Bu sancılı günlerimizde kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyoruz.

Tâat, ibadet ve dualarınız Allah katında makbul olsun.

Hastalarımıza şifa, geçmişlerimize rahmet diliyoruz.

TÜRKİSTANDER Genel Başkan Yardımcısı
Azad Tekin Ulutaş

Yardımlarınızı aşağıdaki hesaplara yapabilirsiniz:

VAKIF KATILIM BANKASI MERKEZ ŞUBE

ALICI:
ULUSLARARASI TÜRKİSTANLILAR DAYANIŞMA DERNEĞİ

İBAN NO (TL):
TR89 0021 0000 0003 5861 0000 01

İBAN NO (USD):
TR08 0021 0000 0003 5861 0001 01

İBAN NO (EUR) :
TR78 0021 0000 0003 5861 0001 02

Alakalı yazılar

Yorum yazın