Ak Parti’den TÜRKİSTANDER’e ziyaret

Türkistander’in kurucularından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon milletvekili Mustafa Şen, dernek genel merkezine bugün bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türkistanlı göçmen nüfusun yoğun olduğu Başakşehir ilçesinde bulunan Türkistander (Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneği) Genel Merkezi’nde sorunlarının yerinde tespiti amacıyla Türkistanlı göçmenlerle bir saat süreyle sohbet edildi.

Türkistander Başkanı Burhan Kavuncu, Mustafa Şen’e Özbek çapanı ve döppüsü (bir çeşit takke) ardından da Türkmen çapanı ve telpek’i (bir çeşit kalpak) giydirdi. Burhan Kavuncu, Mustafa Şen’in ve AK Parti’nin her zaman Türkistanlılara destek olduğunu, Türkistan’ın bir evladı olduğunu söyledi. Mustafa Şen de yaptığı kısa konuşmada: “Her ülkenin özgürlük ve güvenlik dengesini gözetmesi gerektiğini, Türkistanlı göçmenlerin çeşitli zorluklar nedeniyle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalsalar da bir gün geri dönme fikrini, vatanın bahçesini, dağlarını, hava ve suyunu unutmamaları gerektiğini, Türkistan’a başka kaynaklarda Orta Asya, merkezi Asya gibi isimler verildiğini ama bizim için oranın hep Türkistan, Ulu Türkistan olarak kalacağını” söyledi.

Türkistan yemekleri ve pilav yenildikten sonra toplantı sona erdi.

TÜRKİSTANDER HABER MERKEZİ

Alakalı yazılar

Yorum yazın