Özbekistan: İçişleri Bakanlığı tüm sakallı erkekleri terörist kabul ediyor mu ve tutuklu vali kararnameleri nasıl imzaladı? – Özbekistan, BDT, dünya, haberler

“Sakallı çöpçüler” yakalandı

2022’de Özbekistan’da terör örgütlerinin militanlarıyla bağlantılı 4 gizli grup, 10 sanal grup ve 250 aşırılık yanlısı grup üyesi tutuklandı.

Taşkent polis departmanı, erkeklerin çoğunun İslam Devleti ve Tevhid ve Cihad Sekreteri ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Tutukluların evlerinde aşırılık yanlısı ve terör örgütlerinin fikirlerini yaymak, yeni askerler toplamak ve onları militan kamplara göndermek, terörü finanse etmek ve yıkıcı faaliyetleri kışkırtmakla ilgilendikleri iddia ediliyor.

Taşkent Emniyet Müdürlüğü, başkentteki idari binalar ve halka açık yerlerde sabotaj eylemleri gerçekleştirmeyi planlayan “Tevhid ve Cihad Sekreterliği”ne bağlı 10 kişilik iki gizli grubun tespit edildiğini de sözlerine ekledi.

Bu yıl aranan 59 “militan ve terör ve aşırılık yanlısı örgüt destekçisi” yurt dışında gözaltına alındı ​​ve Özbekistan’a sınır dışı edildi.

Açıklamada, “Ayrıca bu yıl Taşkent ve bölgede yaşayan aşırı dinci Hizb-ut Tahrir örgütünün beş üyesi ile şartlı tahliye edilen 10 üyesinin yasadışı faaliyetleri kısıtlanmıştır.” denildi.

Resmi raporda ayrıca aşırılıkçılığı yağma, gasp, hırsızlık ve yağma yoluyla finanse eden 8 organize suç örgütünün yasaklandığı belirtildi.

Ancak Taşkent polis teşkilatının resmi raporuna göre, tutukluların görünüşlerinin ortak özellikleri ağ kullanıcılarının dikkatini çekti.

Suçluları tutuklarken ve kolluk kuvvetlerine getirirken, özellikle terör örgütlerinin militanlarını taklit ettiklerinde hepsinin genel, neredeyse aynı bir görünüme sahip olduğunu belirtmek önemlidir” dedi.

Ağdaki aktivistler, insanları görünüşlerine göre genelleştirmeyi amaçlayan hareketi eleştirdiler.

Alakalı yazılar

Yorum yazın