Türkiye’deki Özbek gazeteci ölümle tehdit ediliyor

Özbek lider Kerimov’un Türkiye’de yaşayan muhaliflerine yönelik infaz tehditlerine Gazeteci Dilorom da maruz kaldı. Özbek gazeteci, torunlarıyla tehdit edildiğini söyledi

Türkiye’de yaşayan Özbek muhalifleri hedef alan Kerimov yönetimi, Özbekistan Halk Hareketi’nin uzun yıllar basın sekreterliğini yapmış olan gazeteci İshakova Dilorom’u da hedef aldı. Tehdit telefonları aldığını söyleyen Dilorom, “Beni torunlarımla tehdit ediyorlar. İlk kez çaresiz kaldım” dedi.

Özbekistan Halk Hareketi Lideri Muhammed Salih’in ‘Erk Partisi’nde uzun yıllar basın sekreterliği yapan Gazeteci İshakova Dilorom, Kerimov muhalifi olduğu için tehditler almaya başladı.

Özbek muhalifleri hedef alan ‘infaz listesi’nde ismi bulunan Özbekistan Halk Hareketi’nin uzun yıllar basın sekreterliğini yürüten Gazeteci İshakova Dilorom, tehditler aldığını söyledi. Dilorom, yakın zamanda tehdit telefonlarının sıklaştığını anlattı.

Yeni Şafak Gazetesi’ne konuşan Dilorom, “Sürekli telefon ediyorlar. Beni ve torunlarımı öldüreceklerini söylüyorlar. İlk kez çaresiz kaldım ve korktum” dedi.

Kendisini arayıp tehdit eden numaraların ‘gizli numara’ olduğunu dile getiren Dilorom, “Türkiye hattı olan telefonum ilk olarak 2014 yılında Ekim ayında arandı. Arayan erkek beni ve torunlarımı öldürmekle tehdit etti. Sonra bir süre telefon gelmedi ama 2 ay içerisinde 20’den fazla telefon geldi. Arayan kişi Türkçe konuşuyor ama Türkiye Türkçesi olmadığı çok açık. Ses kayıtları dil bilimciler inceledi ve Türkiye Türkçesi olmadığını söylediler” diye konuştu.

“TORUNLARIMLA TEHDİT EDİYORLAR”

Türkiye’de kızları ve torunları ile korku içerisinde yaşam mücadelesi veren Özbek muhalif Gazeteci İshakova Dilorom, torunları üzerinden tehdit edilince korkak bir insana dönüştüğünü söyledi. Dilorom, “Tehdid eden erkek sesi sürekli bana çocuklarım ve torunlarımı öldüreceğini söyledi. Ve ben hayatımda ilk defa gerçekten korktum, çok korktum. Tehdit eden sesi dinleyen dil bilimci telaffuzun Türkiye Türkçesi olmadığını söylediğinde korkum daha çoğaldı.” diye ifade etti.

İNFAZ LİSTESİ BULUNMUŞTU

Zeytinburnu’nda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Abdullah Buhari suikastının ardında 4 kişilik infaz listesi çıkmıştı. Özbek istihbaratı tarafından hazırlandığı iddia edilen infaz listesine Rus istihbaratının da destek verdiği ileri sürüldü. Listede hayatını kaybeden Buhari’nin yanında, Özbekistan Halk Hareketi Lideri Muhammed Salih’in, Salih’in oğlu Timur’un ve Kırgızistan’da meşhur alim olan Reşat Kari’nin de olduğu tespit edilmişti.

dunyabulteni.net/

Alakalı yazılar

Yorum yazın