Kazakistan’da ‘Çin usulü’ yolsuzluk operasyonları

Kazakistan’da son dönemde yapılan yolsuzluk operasyonları devam ederken en son eski başbakan yardımcısı Ahmetov tutuklandı

Kazakistan’da eski Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Serik Ahmetov yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı.

Nazarbayev’in yakın çalışma arkadaşı olan bakanın tutuklanmasını Kazakistan Cumhuriyeti Yolsuzlukla Mücadele Ajansı basın servisi yayınladı.

Ülkenin Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Pazartesi günü Cumhuriyet Başsavcısı Askhat Daulbaev ve Yolsuzlukla Mücadele Ajansı Başkanı Kairat Kozhamzharov ile bir toplantı yapmıştı.

Başsavcısı Ashat Daulbaev Nazarbayev’e devletin yolsuzlukla mücadele programının pratikte uygulanmaya başladığını rapor etti. Kairat Kozhamzharov ise başında olduğu Devlet Yolsuzlukla Mücadele Ajansı’nın “tüm kadrolarıyla” çalışmaya başladığını belirtti.

Kazakistan’da devlet yöneticilerinin karıştığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının Eylül ayında Karaganda ili Belediye Başkanı Baurcan Abdişev’in tutuklanması ile başlatıldığı belirtiliyor.

Yerel gözlemciler yüksek dereceli devlet yöneticilerine karşı başlatılan bu yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını Çin’de devam etmekte olan aynı mahiyetteki gelişmelere benzetiyor.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın