Özbekistan’da bir şehir en korkunç mekanlar listesinde

Özbekistan’da kimyasal atıklar ve sulama sebebiyle kuruma noktasına gelen Aral Gölü kıyısındaki Muynak şehri dünyanın en korkunç mekanları arasına girdi

Özbekistan’da yok olmaya doğru giden Aral Gölü kıyısında kurulu bulunan Muynak şehri, dünyanın en korkunç yerleri listesinde ilk 10’a girdi.

ABD’de yayınlanan Fox News’e göre Özbekistan’ın kuzeyinde bulunan ve neredeyse yok olan Aral Gölü kıyısındaki Muynak şehri dünyanın en “korkunç” yerleri listesine yedinci sıradan girdi. Sebep olarak da Sovyetler Birliği’nin pamuk üretim politikası sonucu Aral gölünün yüzde 90 oranında kuruması gösterildi. Ayrıca Sovyetlerin bu bölgeye biyolojik ve kimyevi atıkları bırakması sebebiyle kirlilik tehlike boyutlarına ulaştı. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da Aral Gölü’nün suyunun çekilmesinin zamanın en kötü çevre felaketlerinden biri olduğunu söylemişti.

Korkunç yerler listesinde 5. sırayı yaklaşık 6-7 milyon insanın cesedinin kalıntıları bulunan Paris mezarlıkları aldı. Mezarlıktaki insan kafatasları ve kemiklerinden yapılan duvarlar görenleri ürkütüyor.

Korkunç mekanlar listesinde Togo, Meksika, Romanya, Çin, İngiltere ve ABD’nin “korkutucu aynı zamanda eğlenceli” turistik mekanlarına da yer verildi.

Listede yer alan diğer mekanları her yıl yüzbinlerce turist ziyaret ederken, Muynak şehrini sadece 300 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın