Özbekistan’da en büyük elektrik borçlusu: DEVLET

Özbekistan’ın Devlet Enerji Kurumu “Uzbekenergo” halkın enerji borçlarını liste halinde sıralayarak internet ortamına koydu. Borçluların adı, soyadı ve ev adresinin de açıklandığı listede abonelerin devlete ne kadar borcu olduğu da tek tek sıralandı. En çok elektrik borcu olanlar arasında ise Devlet Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın ilk sırada yer alması dikkat çekti.

Uzbekenergo bu uygulamayla ile biriken borçların geri ödenmesini planlıyor. Vatandaşlar ise ad, soyad ve ev adresi gibi tüm detayları içeren borç tablosunun başka birileri tarafından farklı amaçlarda kullanılabileceği ileri gerekçesiyle karşı çıkıyor. İsmi listede bulunan bazıları ise elektrik tüketimi borcu olmadığı halde borçlu olarak gösterildiğini savunuyor.

EN ÇOK BORÇ DEVLET DAİRESİNİN

Özbekistan’da rakamsal olarak açıklanan tabloya göre en çok devlet dairelerinin borcu olduğu görülüyor. Buna göre, Devlet Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, Taşkent Savcılığı, Taşkent Belediye Başkanlığı, Valilik ve Devlet Televizyon Kurumu gibi kamu birimleri devlete en çok elektrik borcu olan kurumlar olarak açıklandı

Alakalı yazılar

Yorum yazın