Kazakistan, Rusya, Özbekistan ve Kırgızistan ile kara sınırlarını açıyor.

Bu karar, 6 Nisan’da Kazakistan’da Başbakan Yardımcısı Erali Tugjanov başkanlığında COVID-19’un yayılmasının önlenmesine ilişkin bölümler arası komisyon toplantısında alındı.

Karar, “epidemiyolojik durumun stabilize olduğu” gerçeğiyle açıklandı.

“11 Nisan’dan itibaren Kazakistan vatandaşları, vatansız kişiler ve yabancıların Rusya Federasyonu, Özbekistan ve Kırgız Cumhuriyeti ile kara sınırlarının geçiş noktalarında Kazakistan devlet sınırlarını geçmelerine ilişkin kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik bir karar alındı. ,” resmi duyuru okur.

Ayrıca, Kazakistan devlet sınırını hava yoluyla geçme konusundaki tüm kısıtlamalar kaldırılıyor. Bununla birlikte, COVID-19 için negatif bir testi onaylayan bir sertifika veya aşı pasaportu sağlama zorunluluğu devam etmektedir.

Daha önce Kırgızistan, defalarca Kazakistan hükümetini Kırgız vatandaşları için geçiş noktaları açmaya çağırdı. Kazakistan ve Kırgızistan arasındaki sınır, 2020 baharında koronavirüs pandemisi nedeniyle kapatıldı. Kırgız vatandaşları Kazakistan’a sadece hava yoluyla seyahat edebilirdi.

30 Mart’ta Rusya, vatandaşlarının Kazakistan Cumhuriyeti’nin kara sınırlarından geçişine ilişkin kısıtlamaları iptal etti. Erusti taşımacılığında eyalet sınırını geçme kısıtlamaları, 30 Mart 2020’de uygulanmaya başlanmasından tam iki yıl sonra iptal edildi.

https://www.ozodlik.org/a/31791245.html

Alakalı yazılar

Yorum yazın