Kırgızistan’da konuk cumhurbaşkanlarının onuruna konser verildi

Çolpon-Ata’da bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in onuruna konser programı düzenlendi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, yaptığı konuşmada, Orta Asya ülke halklarının eskiden beri yan yana barış ve uyum içinde yaşadığını kaydetti.

İstişare Toplantısı’nın, Orta Asya ülkelerinin birliğini sergilediğini belirten Caparov, “Ülkelerimizi, parlak ve müreffeh bir gelecekle ortak bir tarih, kültür benzerliği ve manevi değerler birbirine bağlıyor. Kadim halklarımızın yararına karşılıklı yarar sağlayan iş birliğimizi verimli bir şekilde geliştirmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

Çolpon-Ata şehrindeki Ruh Ordo Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserde, Orta Asya ülkelerinin ünlü müzik besteleri seslendirildi.

https://www.trtavaz.com.tr/haber/tur/avrasyadan/kirgizistanda-konuk-cumhurbaskanlarinin-onuruna-konser-verildi/62da4ca101a30a05dc47e35f

Alakalı yazılar

Yorum yazın