Hıdırnazar Allakulov: “Hakikat ve Kalkınma” partisinin kuruluş kongresini yakında ve elbette yapacağız “

26 Şubat günü öğleden sonra Andican Bölge İçişleri Bakanlığı görevlileri tarafından Taşkent’ten alınan 65 yaşındaki Hıdırnazar Allakulov, 27 Şubat günü sabah 10.00’da sağlık muayenesinden geçirilerek Bulakbashi İlçe Müdürlüğü’ne götürüldü. İçişleri Bakanlığı. Allakulov, Bulakbashi polis departmanı müfettişinin sorularını 27 Şubat saat 22: 00’ye kadar yanıtladı.

Hıdırnazar Allakulov, Bu bilgiyi 28 Şubat’ta Taşkent’teki   evinden sağladı.

Allakulov’a göre, Ceza Kanununun 1412. maddesi (kişisel verilerle ilgili mevzuatın ihlali) uyarınca bir ceza davasında tanık olarak Bulakbashi Bölgesi İçişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Haqiqat va Taraqqiyot Sosyal Demokrat Parti’nin girişim grubu başkanı Hıdırnazar Allakulov, 26 Şubat’ta polis tarafından Taşkent’ten Andican’a zorla götürüldüğünü söyledi.

Allakulov’a göre, Sosyal Demokrat Parti “Hakikat ve Kalkınma” ‘nın kuruluş kongresinin 26 Şubat’ta yapılması planlandığından, Unın Andican’a  zorla götürülmek arkasında politik motifler vardır.

“Amaç, bu partinin oluşumunu engellemekti ve şimdiye kadar hedeflerine ulaştılar, ancak yine de partinin kuruluş kongresini yakında yapacağız ve tabii ki.” dedi Hıdırnazar Allakulov.

Andijan bölgesel polis departmanı ve Bulakbashi ilçe polis departmanı olay hakkında henüz yorum yapmadı.

Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, 27 Aralık 2019’da Muhammed el Harizmi Okulu’nda düzenlenen bir toplantıda siyasi muhalefetle ilgili şunları söylemiştı:

Sosyal medyada muhalefet tartışılıyor. Bu bize nasıl fayda getıredi? Cumhurbaşkanı olarak muhalefete karşı değilim.Fakat bunun bize ortaya çıkması için bir ortam yaratmak gerekir. Bu insanların, halkın acısını bilmeleri, onlarla tüm sorunları yaşamaları, bu toprağın ekmeğini yemeleri ve suyunu içmeleri gerekiyor. ”

https://www.ozodlik.org/a/31125963.html

Alakalı yazılar

Yorum yazın