Kazakistan’daki uçak kazasında ölenlerin ailelerine 10.5 bin $ tahsis edilecek

Kazakistan’da 27 Aralık sabahı yaşanan uçak kazasında ölenlerin tüm ailelerine 4 milyon tenge tahsis edilecek (yaklaşık 10.5 bin $)

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin geçen gün düşen yolcu uçağının düşme nedeninin araştırılması ve kurbanlarının ailelerine yardımda bulunulması talimatı verdi.

Başbakan Askar Mamin başkanlığında, Bek Air havayolu şirketinin kaza nedenlerini araştırmak için hükümet komisyonu toplantısı yapıldı. Mamin, “Derin kederle, tüm Kazakistanlılar Almatı bölgesindeki uçak kazasıyla ilgili üzücü bir haber aldı. Ne yazık ki, insanlar öldü, birçok kişi yaralandı.” Dedi.
“Devlet Başkanı adına, kazada ölenlerin tüm ailelerine 4 milyon tenge tahsis edilecek (yaklaşık 10.5 bin $). Tüm kurbanlara gerekli maddi yardım da sağlanacak.”

Başbakan, İçişleri Bakanlığı’na Bek Air havayolunun kazası hakkında soruşturma yapmalarını ve Sağlık Bakanlığına kurbanların hızlı bir şekilde toparlanmaları için tüm önlemleri alma talimatı verdi.

Askar Mamin, “Kaza nedenlerini araştıran hükümet komisyonu, çalışmalarının ilk sonuçlarını 10 Ocak 2020’ye kadar raporlamalı” dedi

Hükümet başkanı kurbanların ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı diledi ve kurbanlara hızlı bir iyileşme diledi.

Başbakan Yardımcısı Roman Sklyar, İçişleri Bakanı Yerlan Turgumbayev Devlet Başkanı Başkanı Kasım-Cömert Tokayev’in emriyle kurulan hükümet komisyonu çalışmalarının ön sonuçlarını bildirdi ve Sağlık Bakanı Yelzhan Birtanov yaralıların sağlık durumu hakkında rapor verdi.

27 Aralık günü saat 07.21’de Almatı – Nur-Sultan yönünde uçan bir Bek Air havayolu kalkış sırasında rakımını kaybetti ve beton bir çitin üzerinden geçti.

Kalkış sırasında, dokuz çocuk ve beş mürettebattan oluşan 98 kişi gemideydi.

Olay sonucunda, 15.00 itibariyle 12 kişi öldü, Almatı’nın çeşitli tıp kurumlarında 53 kişi hastaneye kaldırıldı, bunların sekiz tanesinin durumu son derece ciddi olarak değerlendirildi.

www.dunyabulteni.net

Alakalı yazılar

Yorum yazın