Devlet içinde devlet yaratmayın

Tacikistan cumhurbaşkanı Merkez Bankası’na seslendi: Devlet içinde devlet yaratmayın

Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Parlamento’ya yaptığı konuşmada, ülkenin Ulusal Bankası’nın liderliğine hitaben yaptığı konuşmada, devlet içinde ayrı bir devlet oluşturmamaya çağırdı.

Rahmon, cumhuriyetin bankacılık sistemindeki ciddi sorunlara dikkat çekti. “Amaç sadece bankacılık çıkarlarının korunması değil, ulusal ekonominin geliştirilmesi olmalıdır. Özellikle imalat sektörü olmak üzere tüm sektörler için fonların artırılması gerekmektedir. Banka kredileri üzerindeki faiz oranlarının düşürülmesi gerekiyor ”dedi.

Devlet başkanı Tacik mal ihracatında eksiklikler olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı’na göre, yabancı ortakları ülkede üretilen ürünler hakkında bilgilendirmek için yeterli çalışma yapılmıyor.

“Neredeyse hiç kimya endüstrimiz yok. Bu nedenle, imalat işletmelerinde internet siteleri oluşturarak bilgilendirme (reklam) çalışmalarını genişletmek gerekir. Üretilen mallarda üreticinin adını ve ülkesini belirtmek de önemlidir ”dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca ilgili uzman devlet kuruluşlarına 2021-2025 dönemi için bir İhracat Geliştirme Programı geliştirmeleri ve teklif etmeleri talimatını vermiştir.

https://www.dunyabulteni.net/orta-asya/devlet-icinde-devlet-yaratmayin-h456282.html

Alakalı yazılar

Yorum yazın