231 Kazak uyruklu çocuk Suriye’den tahliye edildi

Suriye’de DEAŞ saflarında savaşan aileleri yüzünden mağdur olan 231 Kazak uyruklu çocuk ülkelerine geri getirildi

Kazakistan Devlet Başkanı Kasım-Zhomart Tokayev, 231 Kazak uyruklu çocuğun Suriye‘den tahliyesi hakkında bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı basın sekreteri Berik Ouley tarafından yapılan açıklamada şunlara dikkat çekildi:

“Talimatlarımla (Tokayev), 7 ve 9 Mayıs tarihlerinde, 18’i yetim olan 156 okul çocuğu olmak üzere Suriye’den 231 Kazak vatandaş tahliye edildi. Devlet organları ve sivil toplum kuruluşları tarafından gelen tüm çocuklar için rehabilitasyon önlemleri alınmış. Tıbbi, psikolojik ve sosyal yardım sağlanmış durumda.

Bu yıl Ocak ayında Suriye’den geri dönen kadınlar, radikal geçmişlerini terk ederek, bir iş buldu ve akrabalarıyla yeniden bağları kurdular. Çocuklar okullara ve anaokullarına gittiler. Savaş bölgelerine giderek DEAŞ saflarında yer alan Kazak erkeklerinin hayatındaki kadın ve çocukların geri dönüşleri konusunda bu sene başından beri ciddi bir çalışma yapılıyor. Şimdi yeni bir hayata başlamak için gönüllü olarak Kazakistan’a geri dönüyorlar. Çocukları yabancı bir ülkede acı çekmemeli ve ebeveynlerinin hatalarından sorumlu olmamalıdır.

Kazakistan, terörizmle mücadelenin yanı sıra zor durumda olan vatandaşlara kapsamlı yardım sağlama konusundaki taahhüdünü de teyit ediyor. İnsani eylem devam edecek. Hiçbir insanımız kaderin insafına bırakılmayacak.

Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına, Ulusal Güvenlik Komitesine ve diğer devlet organlarına ve söz konusu insani operasyonda yer alan yabancı ortaklara şükranlarımı sunuyorum ”

https://www.dunyabulteni.net

Alakalı yazılar

Yorum yazın