Özbekistan’da imamlar için kurs başlıyor

10.05.2015

Özbekistan Uluslararası Eğitim Merkezi’nde imamlar  birçok konuda eğitim görecek.

Özbekistan dini işler Komitesinden bildirilen bir habere göre Semerkant’taki İmam Buhari Uluslararası Eğitim Merkezinde imamlar için senelik kurslar başladı.

2008 yılında Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un girişimiyle kurulan merkezde Özbek imamlar, ülkedeki ve dünyadaki gelişmeler, modern teknoloji, bilim ve teknoloji alanındaki değişimler konusunda eğitim alacaklar.

Ayrıca merkezde imamlar Kur’an, Hadis, Fıkıh eğitimi ve tarihte yer alan İslam büyüklerinin hayatlarını da öğrenecekler.

Özbekistan dini işler Komitesine göre imamlar sadece halka vaaz eden din uzmanları değil, halk arasına cehalet ve dini fanatizmle mücadelede etkin bir güçtür.

Semerkant’taki İmam Buhari adındaki Uluslararası Eğitim Merkezinde Özbek imamlar toplumun tüm önemli yönlerini kapsayan modern eğitimin sürecinden geçecekler. Kursiyerlere ülkede tanınan İslam dini uzmanları, bilim adamları ve sivil toplum liderleri ders verecek. Kurs devamında çeşitli konularda bilgilendirici konferanslar organize edilecek, bu amaçla slaytlar, video ve ses destekli programlar kullanılacak.

Özbek imamları eğitmenin esas amacı onların İslami alanda hükümetin resmi siyasetini desteklemeleridir.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın