Azerbaycan’da ABD karşıtlığı büyüyor

Azerbaycan devleti ile ABD arasındaki gerilimin artması, ülkedeki devlet kanallarının programlarına da yansıyor. Televizyon kanalları ABD karşıtı programlar yapıyor.

Son aylar içerisinde Azerbaycan iktidarının ABD karşıtı söylemlerinin dozunu artırması dikkat çekiyor. Bölge basınına yansıyan haberlere göre bunun temel nedeni Washington yönetiminin insan hakları konusundaki eleştirilerinden ziyade iktidarın Kremlin Sarayı ile bağlarını güçlendirmesi olarak ifade ediliyor.

Azerbaycan’ın ulusal televizyon kanalları son zamanlarda yaptıkları ABD karşıtı programlarla dikkat çekiyor. Üst düzey Azeri yetkilileri ABD’nin siyahilere karşı tutumunu, Afganistan ve Irak gibi ülkeleri işgal etmesini eleştiriyor ve hiçbir ülkenin insan hakları konusunda Azerbaycan’a talimat veremeyeceğini savunuyor.

2014 yılının son günlerinde önemli bir gelişme daha yaşandı. “Özgürlük” (Azatlık) radyosunun çalışanları savcılığa götürülmeye başladı. Bu kişilerin ifadelerine baş vurulduğu bildirildi. Savcılık tarafından yapılan açıklamada radyo temsilcilerinin banka işlemlerinin takibe alındığı ve “kuşkulu durumların” tespit edildiği belirtildi. Kuşkulu durumun ise yolsuzluk olabileceği iddia edildi. Radyo yöneticileri ise suçlamaların gerçek dışı olduğunu savundu.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın