Moskova’da yine yüzlerce Orta Asyalı gözaltında

Rusya’nın başkentinde ekim ayından bu yana Orta Asyalı işçilere yönelik başlatılan operasyonlarda binlerce kişi gözaltına alındı. Son birkaç günde yine başlayan gözaltı dalgasında, 616 kişi emniyete götürüldü. Gözaltına alınanların bir kısmı sınır dışı edilirken, yasalara uyanlara ise kendi istekleriyle ülkeyi terk etme teklifi yapılıyor

Rusya’nın başkenti Moskova’da Orta Asya’dan gelenlere yönelik operasyonlarda son olarak 616 kişi gözaltına alındı.

Bu yılın ekim ayında başlayan “Göçmen-2014” operasyonlarda çoğunluğu Orta Asya Türkî Cumhuriyetleri’nden gelen işçiler hedef alınıyor. Son olarak Moskova polisi otel ve pansiyonlar, otoparklar, garaj kooperatifleri, sanayi bölgeleri ve pazarlardan oluşan 317 iş yerinde aramalar yaptı.

Moskova Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında 616 işçi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 70 kişi hakkında göçmen yasalarına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle işlem yapıldı.

Ekim ayından bu yana “Göçmen-2014” operasyonları çerçevesinde 3 bin 400 iş yerinde arama yapıldı. 27 bin göçmen gözaltına alındı. Bunlardan 126 kişinin sınır dışı edildiği belirtiliyor.  Yaklaşık 800 göçmene ise Rusya’yı kendi istekleriyle terk etmeleri teklif edildi.

Dünya Bülteni 

Alakalı yazılar

Yorum yazın