Gülnara Kerimova’nın oğlu kendini “rejime karşı savaşçı” olarak tanımladı

Ünlü BBC radyosuna muhabiri Natalia Antelava’ya konuşan ve dedesi Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ile aynı ismi taşıyan ve Gülnara Kerimova’nın oğlu İslam Kerimov kendini “rejime karşı savaşçı” olarak tanımladı.

Küçük İslam Kerimov bunu şu anda Taşkent’te Özbek yetkililer tarafından ev hapsinde tutulan annesi için yaptığını bildirdi.

Ona göre dedesi, yani Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ülke yinetimi hakkında güvenilir bilgi alamıyor ve bunun nedeni ise anneannesi Tatyana Kerimova ve annesinin kız kardeşi Lola Kerimova’lardır.

Sohbette küçük Kerimov’un şu ilginç sözlerine de yer verildi:

“Bir defasında dedem (yani Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ) beni çağırdı ve bilgisayar öğrenmek istediğini söyledi. Ben ona bildiklerimi öğretmeye başladım. Ancak akşam anneannem bana “kafanı çalıştırsana, eğer deden bu işi öğrense annenin ve bizim yaptıklarımızdan haberdar olur dedi”.

Dikte rejimi ile yönetilen ve şeffaflık söz konusu olmayan Özbekistan’da Gülnara Kerimova başına gelenlerde öncelikle annesi ve kız kardeşini suçluyor.

Mart 2014 İsviçre Konfederasyonu Savcılığı Gülnare Kerimova’nın para aklamada şüphelendiğini bildirmişti. Kerimov’a 2013 yılının Eylül ayında bu konuda soruşturmada sanık listesine dahil edilmişti. O zamandan başlayarak Özbekistan’da da kendisinin bütün mal varlığına ek konularak kızı İman ile ev hapsında tutuluyor.

2014 Parlamento ve 2015 Mart ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak olan Özbekistan’da iktidar için gizli savaş başlatıldığı bilinmektedir. Özbekistan’da babası gibi ünlü olan Gulnara Kerimova’nın adı da da Cumhurbaşkanlığı adaylığı için telaffuz ediliyordu.

http://www.fergananews.com/

Alakalı yazılar

Yorum yazın