Teşekkür

TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz Ramazan ayında, kovid-19 salgını sebebiyle zor durumda kalan Türkistanlı muhacirler için bir yardım çağrısı yapmıştık.

Bu çağrımıza Türkiye’li ensar kardeşlerimiz oldukça yoğun bir şekilde karşılık verdiler. İstanbul’un çeşitli semtlerinde ve çevre illerde yaşayan 500’den fazla Türkistanlı aileye ve çeşitli illerde yüksek öğrenim gören öğrencilere yardımlar ulaştırıldı. Gerek erzak desteğinde bulunan gerekse zekatlarını nakit olarak veren bir çok kişi yardımlarını, ya ziyaret ettikleri ailelere bizzat teslim etti, ya da TÜRKİSTANDER aracılığıyla ulaştırdı. Dernek Genel Sekreteri Azad Tekin Ulutaş yönetiminde yürütülen çalışmalara, STK temsilcileri ve Türkistanlı muhacirler bizzat katıldılar. Anayurttan uzakta ve ağır şartlar altında da olsa, Türkistanlı göçmen ailelerin evlerinde buruk bir sevinç yaşandı. TÜRKİSTANDER Başkanı Burhan Kavuncu konuyla ilgili bir “Teşekkür mesajı” yayınladı. Kavuncu’nun mesajı şöyle:

Geçtiğimiz Ramazan ayında, kovid-19 salgını sebebiyle zor durumda kalan Türkistanlı göçmen aileler için yaptığımız yardım çağrısına ülkemizdeki bir çok hayırsever kişi ve kuruluş yoğun bir şekilde cevap verdi. Muhacir kardeşlerine “ensar” olma şuur ve hassasiyeti ile yaklaşarak yardıma koşan bütün müslüman kardeşlerimize şükran borçluyuz. Bireysel veya kurumsal olarak ensar tavrı gösteren bu kardeşlerimize, en başta Kızılay, İHH, Ensar Vakfı, Yeni Dünya Vakfı mensupları ile isminin açıklanmasını istemeyen diğer STK ve ticari kuruluşlara Türkistanlılar olarak teşekkür ediyoruz. Allah, arınmak ve O’na yaklaşmak maksadıyla zekat veren herkesin bu ibadetini kabul etsin. Yardım organizasyonunda hiç bir ücret almaksızın görev alan kardeşlerimize de ayrıca dua ediyoruz.

Ensar- muhacir kardeşliğinin güzel bir örneği olan hayırlı çabaların önümüzdeki zamanlarda da devam etmesini dileriz”.

Burhan Kavuncu

TÜRKİSTANDER (Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneği)

Genel Başkanı

 

 

 

Alakalı yazılar

Yorum yazın