Özbekistan, Azerbaycan ve Gürcistan’a transit tren seferleri başlatacak

Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan demiryollarının yetkililerinin biraraya geldiği toplantıda Özbekistan’dan Azerbaycan ve Gürcistan’a 2020 ilk çeyrekte transit tren seferleri başlatılacağı belirtildi.

Özbekistan‘dan Azerbaycan ve Gürcistan‘a 2020 bahar döneminde transit tren seferleri başlatılacağı bildirildi.

Bu yıl 19-20 Aralık’ta Taşkent’te, Özbekistan, Ulaştırma Bakanlığı’nın katılımıyla beş ülke – Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan demiryollarının yetkilileri ile bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından, tarafların bölgelerinin konteyner trenlerine giden güzergahı boyunca rekabetçi özel transit tarife oranlarını (deniz besleyici taşımacılığı dahil) kabul ettiler. Ayrıca katılımcılar, mallarının ülkelerinin sınır ve gümrük birimleriyle hızlandırılmış geçişi konularında da çalışacaklar.

Güzergahın geliştirilmesi ile ilgili alınan kararları hızlı bir şekilde uygulamak için toplantı katılımcıları Özbekistan Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı başkanlığında katılımcı ülkelerin demiryolları başkanlarından oluşan bir Koordinasyon Komitesi oluşturulması konusunda anlaştılar.

2020 yılının ilk çeyreğinde çok modlu güzergâh boyunca ilk pilot konteyner treninin organize edilmesi planlanmaktadır.

https://www.dunyabulteni.net/orta-asya/ozbekistan-azerbaycan-ve-gurcistan-a-transit-tren-seferleri-baslatacak-h456046.html

Alakalı yazılar

Yorum yazın