Tacikistan’da Taliban alarmı

Tacikistan’da Afgan sınırında gelişmeler üzerine bölgedeki asker sayısını yedek askerleri silah altına alarak arttıracak…

Tacikistan’da, Afganistan sınırında Taliban saldırılarına karşı güvenliğin arttırılması için yedek askerler silah altına alınacak.

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Devlet Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı. Toplantıya Güvenlik Konseyi üyelerinin yanı sıra güvenlik birimleri yöneticileri, ülke sınır askeri birliklerinin komutanları, Uyuşturucuyla Mücadele Birimi ve Devlet Mali Kontrol ve Yolsuzlukla Mücadele Ajansı başkanları katıldı.

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı basın servisinin haberine göre “toplantıda son uluslararası gelişmeler ve özellikle komşu Afganistan’da durumun gittikçe kötüleşmesi sebebiyle Tacikistan’ın sınır güvenliği, terör ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı mücadele konuları gözden geçirildi.

Basın servisine göre, toplantıda ilgili kurumlara Tacik-Afgan sınırında güvenliği güçlendirmek için talimat verildi. Özellikle sınır birliklerindeki askeri kuvvetlerin sayısını arttırmak için gerekirse, Silahlı Kuvvetler ve diğer güvenlik kurumlarında kayıtlı yedek kuvvetlerin hazır vaziyete getirilmesi talep edildi.

Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman bunun yanında ülkedeki uyuşturucu kaçakçılığı hakkında endişelerini dile getirdi ve buna karşı mücadeleyi güçlendirmek için adımlar atılması talimatını verdi.

Toplantıda ayrıca bahar dönemi askere alma, askeri disiplinin güçlendirilmesi, orduda lojistik birimlerin geliştirmesi gibi konular da ele alındı.

Dünya Bülteni

 

Alakalı yazılar

Yorum yazın