400 bin Özbek’e Rusya’ya giriş yasağı

Rusya, yasaları ihlal ettikleri iddiasıyla araladında 400 bin Özbek’in de olduğu 990 bin kişiye Rusya’ya giriş yasağı koydu

Rusya Federal Göç Servisi (FGS) yaklaşık bir milyon yabancının ülkeyi girişinin yasaklandığını açıkladı. Bunlardan yaklaşık yüzde 40’ını Özbekler oluşturdu.

Uznews.Net’te yer alan haberde FGS Başkanı Konstantin Romodanovski, yaptırım kararının Rusya yasalarını ihlal gerekçesiyle verildiğini belirterek giriş yasağı uygulananların özellikle Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Azerbaycan vatandaşları olduğunu söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Romodanovski Rusya sınırlarını yaklaşık 990 bin yabancı uyruklu insanlar için kapattığını söyledi. FGS Başkanı, “Tabii, bu insanlar esasen BDT ülkeleri vatandaşlarıdır: Özbekistanlıların oranı yaklaşık yüzde 40, Taciklerin yüzde 20, kalanların önemli kısmı Kırgızistan ve Azerbaycan vatandaşlarıdır” dedi.

FGS başkanı yasaları ihlal edenler için sınırları otomatik kapatma işleminin “yasadışı göç ve yasadışı istihdamı önlemek için etkili bir önlem” olduğunun da altını çizdi.

Basın toplantısında FGS başkanı aynı zamanda Rusya ve Belarus devletlerinin ortak vize uygulamasına geçilmesine destek verdiğini de açıkladı. Böylece bu ülkelere giriş yapmak için onlardan birinden vize almak yeterli olacak.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın