Gülnara Kerimova: Babam bana köpekmişim gibi davranıyor

Özbek lider Kerimov’un ev hapsinde tutulan kızı Gülnara Kerimova, BBC’ye bir ses kaydı göndererek içinde bulunduğu duruma isyan etti

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un ev hapsinde tutulan kızı Gülnara Kerimova, evinin sürekli işgal altında tutulduğunu savunarak köpeklerden daha kötü muameleye tabi tutulduğunu söyledi. Kerimova, kendisine ve kızına psikolojik baskı yapıldığını ifade etti.

Kerimova, BBC Özbek Servisi’ne bir ses kaydı ve video görüntüsü gönderdi. Görüntülerde sivil kıyafetli kişiler Kerimova’nın kızının yolunu kesiyor ve dışarı çıkmasını engelliyor. Kerimova ses kaydında, “Bizi niçin ev hapsinde tutuyorlar anlamış değilim. Neden okula gitmesi, arkadaşlarıyla beraber olması gereken 15 yaşındaki kızım çevreden mahrum bırakıldı? Ben kendim için konuşmuyorum. Bizim doktor yardımına ihtiyacımız var…” diyor.

Temmuz ayında Gülnara’nın yakın iş ortakları Rüstem Madumarov ve Ermeni asıllı Gayane Avakian yolsuzluk suçlamalarıyla uzun süreli hapis cezasına çarptırılmıştı. İsveç ve İsviçre savcılıklarının Gülnara hakkında yolsuzluk ve kara para aklamak suçlarından açtığı soruşturmalar ise halen devam ediyor.

Özbek muhalefetine göre ise İslam Kerimov’un kızına olan hiddeti Gülnara’nın mali konulardaki yolsuzluklarından kaynaklanmıyor. 2015’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde özellikle gençler arasında ünlü olan Gülnara babasına karşı en güçlü aday olarak görünüyordu.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın