Rusya’da bir yılda 500 Tacik öldü

Rusya’da son bir yılda 500’den fazla Tacik öldürüldü veya iş kazalarında hayatını kaybetti.

Rusya’da son bir yıl içerisinde 500’den fazla Tacik göçmenin iş kazaları, cinayet sonucu veya benzer sebeplerle öldüğü bildirildi.

Rusya’da faaliyet gösteren Göçmen Tacik İşçiler Derneği tarafından yapılan açıklamada sadece Moskova ve çevresinde 500 Tacik göçmen işçinin hayatını kaybettiği belirtildi. Dernek Başkanı Karomat Şaripov imzasıyla yayınlanan açıklamada ölenlerin listesinin Moskova ve çevresindeki hastanelerden alındığı ifade edildi. Ölen işçilerin ismi derneğin internet sitesinde yayımlandı.

Açıklamada “Rusya ve Tacikistan yetkilileri artık Moskova’nın Tacik işçiler için ölüm fabrikası haline geldiğinin farkına varmalıdır. Müzakerelerle işçilerin çalışma şartları düzeltilmelidir. Bu ölenler yaşlı insanlar değil, hayatının baharında rızkını temin etmek için yurtlarını terk eden insanlardır” denildi.

Dernek açıklamasında ayrıca ölen Taciklerden büyük bir kısmının cinayete kurban gittiği belirtildi ve bununla ilgili önlem alınması istendi. Açıklamada “Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar kısa sürede bu kadar çok Müslüman öldürülmedi” ifadesi kullanıldı.

http://www.dunyabulteni.net

Alakalı yazılar

Yorum yazın