Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Konseyi Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, TDG 9. Devlet Başkanları Konseyi’nde konuştu

Türkmenistan Ulusal Konseyi Kamu İstişare Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, TDG ile enerji sektöründe işbirliğinin geliştirilmesi çağrısında bulundu.

Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Konseyi Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedow, Semerkant’ta düzenlenen Türkmenistan Devlet Başkanları Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkmen Ulusal Konseyi ile iletişim ve enerji alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi çağrısında bulundu. .

Gurbanguly Berdimuhamedowy’ye göre Türkmenistan’ın Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci olarak girmesi, Türkmenistan’ın kardeş ülkeleri ile çeşitli alanlardaki işbirliğimizde yeni bir aşamadır.

“Ülkelerimiz arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri yoğunlaştırmak, ticaret cirolarını artırmak ve çeşitlendirmek istiyoruz. Özellikle ülkelerimizi birleştiren ekonomik alanlardan bahsediyoruz. Bunları Avrupa alanında mal, hizmet ve yatırım fonlarının hareketi için istikrarlı bir ana sistem olarak görüyoruz” dedi.

Türkmenistan Halk Danışma Ulusal Konseyi Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov’un da belirttiği gibi, endüstriyel işbirliğini, ülkelerimizin üretim ve teknolojik kapasitelerinin entegrasyonunu ve ortak büyük ölçekli tedarik projelerinin uygulanmasını ekonomik kalkınmanın önemli bir parçası olarak görüyoruz. .

Türkmenistan, ulaştırma ve enerji işbirliğinin geliştirilmesini Türk Devletleri Örgütü’nün önceliklerinden biri olarak görmektedir. Bu, şu anda küresel ekonomik gelişme eğilimlerinin belirleyicisi olarak hareket ediyor” dedi.

“Bu çalışmada herkes rekabet avantajından yararlanmalı ve yeni ulaşım ve enerji yollarının oluşturulmasında tamamen yasal ve etkin bir katılımcı konumunu aktif olarak sağlamalıdır. Türkmenistan Halk Danışma Ulusal Konseyi Başkanı, yakın gelecekte bunun bizim ortak önemli görevlerimiz haline geleceğine inanıyorum” dedi.

Türk devletlerinin uluslararası kültür örgütü Türkmenistan Ulusal Konseyi Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, uluslararası kültür kuruluşu TÜRKSOİ’nin 2024 yılını büyük şair Magtymguly Firagy yılı ilan etmesine ve Türkmenistan’ın yeni şehrinin ilan edilmesine destek verdi. 2024 yılında Türk dünyasının kültür başkenti olarak organizasyona üye ülkelere teşekkürlerini iletti.

Türkmen lider, 2024 yılında Magtymguly Firagy’nin doğumunun 300. yılı için planlanan tedbirlere TÜRKSOİ’nin katılacağına inandığını söyledi.

https://www.trtavaz.com.tr/haber/tuk/avrasyadan/turkmenistany-milli-ge-esini-halk-maslahatyny-baslygy-gurbanguly-berdimuhamed/636e2b7401a30a0740130bc4

Alakalı yazılar

Yorum yazın