Türkiye’ye sığınan Türkmen vatandaşlar, eski Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a dava açtı

Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan Türkmen vatandaşları, eski Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhammedov ve çok sayıda hükümet yetkilisine dava açtı. Eski cumhurbaşkanı ve yetkilileri ağır insan hakları ihlalleriyle suçluyorlar.

Türkmen Vatandaşlar Grubu avukatı Gülden Sönmez, internette yayınlanan bir videoda, başvurunun 21 Haziran’da İstanbul mahkemesine sunulduğunu söyledi.

Davada Berdimuhammedov’un yanı sıra Türkmen Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ve İçişleri Bakanı Muhammed Hıdırov’un da isimleri yer aldı.

Avukat Sönmez, Türkmen grubunun yetkilileri “yasadışı gözaltı, yargısız infaz ve gözaltında işkence” de dahil olmak üzere ağır insan hakları ihlalleriyle suçladığını söyledi.

“Başvuruya Türkmenistan’da cezaevlerinde ölen ve Türkmen hükümeti tarafından çeşitli zulme maruz kalan kişilerin çok sayıda fotoğraf, belge ve isimlerini ekledik. Ayrıca Türkmenistan konsolosluklarından pasaport, doğum belgesi ve evlilik cüzdanı alamayan Türkiye’de yaşayan kişilerin başvuruları ektedir” dedi.

https://www.ozodlik.org/a/turkmanlar-prezidentni-sudga-berdi/31912096.html?fbclid=IwAR16CwPAlCVlwXNLURfaVt3Ar21FERO_iN5IgniZsZvTKqY8cPuE0–G8zA

Alakalı yazılar

Yorum yazın