TÜRKSOY genel sekreterlik görevinin devir teslimi töreni yapıldı

Düsen Kaseinov, görevini, Sultan Raev’e devretti.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nda (TÜRKSOY) genel sekreterlik görevinin devir teslimi töreni yapıldı.

Törene, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Sultan Raev’in gazeteci, bürokrat, bakan ve uluslararası memur olarak edindiği tecrübeyle TÜRKSOY’a önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

Genel sekreterlik görevini 2008 yılından bu yana başarıyla yürüten Düsen Kaseinov’un Türk dünyasına hizmetinin bitmeyeceğini kaydeden Çavuşoğlu, Kaseinov’un tecrübeleriyle Türk dünyasına hizmet etmeye devam edeceğinden şüphesi olmadığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) vasıtasıyla oluşturulan birliktelik ve dayanışmanın çok kıymetli olduğunu kaydetti.

Son dönemde gerçekleştirilen atılımlar ve 14 yıllık görev süresince yaptığı hizmetler nedeniyle, görevini devreden Düsen Kaseinov’a teşekkür eden Ersoy, “Bu teşkilat vasıtasıyla oluşturduğumuz sinerji, birlikteliğimiz ve dayanışmamız çok kıymetli. İleride kültürel faaliyetlerimiz çok daha büyük sinerjiye, çok daha büyük işlere doğru bize ilham verecek. Önemli olan gelecek kuşaklara, halklarımıza, Türk kültürünü daimi bir şekilde aktarmak. Bunlar da bizler için çok kıymetli.” diye konuştu.

Ersoy, yeni Genel Sekretere çok önemli görevler düştüğünü, Sultan Raev’in bayrağı daha ileriye taşıyacağına inandıklarını dile getirdi.

Devir teslim töreniyle Kaseinov, TÜRKSOY Genel Sekreterliği görevini Sultan Raev’e devretti.

Kırgızistan Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Sultan Raev, TÜRKSOY Daimi Konseyi’nin oy birliğiyle aldığı kararla yeni dönem için TÜRKSOY Genel Sekreteri seçilmişti.

https://www.trtavaz.com.tr/haber/tur/avrasyadan/turksoy-genel-sekreterlik-gorevinin-devir-teslimi-toreni-yapildi/62554bbc01a30a3b308e434b

Alakalı yazılar

Yorum yazın