YÖK Başkanı Erol Özvar, Özbekistan Uluslararası İslam Akademisini ziyaret etti

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Özbekistan’daki temasları kapsamında Uluslararası İslam Akademisini ziyaret etti.

Özvar ve beraberindeki üniversite rektörlerinden oluşan heyet, Uluslararası İslam Akademisi Rektör 1. Yardımcısı Davron Maksudov ve üniversite öğretim görevlileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

YÖK Başkanı Özvar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çeşitli üniversiteleri bünyesindeki İlahiyat Fakülteleri ile Özbekistan Uluslararası İslam Akademisi arasında iş birliklerini daha da geliştirmek istediklerini belirtti.

Maksudov da Türk heyetini akademide ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk üniversiteleriyle iş birliğini geliştirmeye hazır olduklarını vurguladı.

Özvar, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, bu görüşmelerde taraflar arasındaki iş birliğinin ileriye taşınması hususunda hemfikir kaldıklarını belirterek, Uluslararası İslam Akademisi ile öğrenci ve öğretmen değişimi, ortak etkinlikler düzenlenmesi ve taraflar arasında daha ciddi etkileşimin sağlanması konusunda fevkalade önemli görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Özvar, bu toplantı ve görüşmelerin ileriki günlerde sonuç vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.

Türk heyeti, daha sonra Hazret İmam külliyesini ziyaret ederek, külliyenin kütüphanesinde muhafaza edilen ve Osman Mushafı olarak bilinen Kuran-ı Kerim’i gözden geçirdi.

Heyet ayrıca, Timurlular Tarihi Devlet Müzesi’ni de gezdi.

Özvar, ülkede hafta sonuna kadar sürecek temasları kapsamında bazı bakanlık ve üniversitelerde görüşmelerde bulunacak, ülkenin tarihi Semerkant ve Buhara şehirlerini gezecek.

https://www.trtavaz.com.tr/haber/tur/avrasyadan/yok-baskani-erol-ozvar-ozbekistan-uluslararasi-islam-akademisini-ziyaret-etti/61f04e3b01a30a3248ed4787

Alakalı yazılar

Yorum yazın