Mirziyoyev, Türk Konseyi Genel Sekreteri ile İstanbul’da bir araya geldi

Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Bağdat Amreev’i İstanbul’daki evinde kabul etti. Cumhurbaşkanı basın servisi, tarafların örgüt içinde çok taraflı işbirliği konularını ele aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi zirvesine katılmak üzere 11 Kasım’da İstanbul’a geldi ve burada İstanbul Valisi Ali Erlikaya liderliğindeki Türk yetkililer tarafından havaalanında karşılandı. Bu, Mirziyoyev’in ikinci başkanlığından bu yana ilk yurtdışı gezisi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin sekizinci zirvesinde, Ş. Mirziyoyev’in yanı sıra Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan cumhurbaşkanları ve Macaristan başbakanının da katılması bekleniyor.

12 Kasım’da yapılması planlanan zirvenin ana etkinlikleri, Konsey içindeki çok taraflı ilişkilerin güçlendirilmesi, ticaret, yatırım, “yeşil” ekonomi, dijital teknolojiler, ulaşım ve kültürel ve insani alanların geliştirilmesi konularına odaklanacak.

Dünkü toplantıda Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Bağdat Amreev, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’e yaklaşan zirvenin hazırlıkları, etkinliğin programı ve gündem hakkında bilgi verdi.

https://www.ozodlik.org/a/mirziyoyev-istanbulda-turkiy-kengash-bosh-kotibi-uchrashdi/31557734.html

Alakalı yazılar

Yorum yazın