“Bu muhalif politikacıların haklarının ihlalidir”

Şarkıcı Jahongir Otajonov, İcra Bürosu tarafından getirilen yasak nedeniyle Türkiye’ye uçamayacağını iddia eden bir video yayınladı.

Otajonov, bir video mesajında, Urgenç havaalanından tedavi için İstanbul’a uçtuğunda oğlunun ülkeyi terk etmesinin yasaklandığını bildiğini söyledi.

Şarkıcıya göre, yasağın nedeni İçişleri Bakanlığı’na nafaka ödeme borcuydu, ancak Otajonov videoda nafakayı zamanında ödediğini söyledi.

19 Ekim’de polis, şarkıcının iddialarına Özbekistan’dan ayrılma hakkının geçici olarak kısıtlandığını doğrulayarak yanıt verdi.

Resmi açıklamaya göre, Otajonov, üç reşit olmayanın yararına üç vatandaş lehine üç kez nafaka ödemekle suçlandı.

“Özellikle, Urgenç bölge mahkemesinin hukuk davalarına ilişkin icra belgelerine göre, borçlu J. Otajonov’dan borçlu MS ve AB lehine nafaka tahsil edildi ve 42. madde uyarınca diğer organların belgelerinin yürütülmesi geçici olarak kısıtlanmıştır.

Vatandaşlar S.F. Nafakanın geri alınmasına ilişkin icra ilamı icrasız olarak başvurusuna iade edilmiş ve icra takibi tamamlanmıştır.

Daha önce Otajonov, yakınlarının talebi üzerine siyasi faaliyetten ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılımından istifa ettiğini açıklamıştı.

https://www.bbc.com/uzbek/uzbekistan-58966323

Alakalı yazılar

Yorum yazın