Özbekistan Müslüman Kurulu Ramazan fetvasını verdi: Teravih namazlarını evlerinizde kılın

Özbekistan Müslüman Kurulu, koronavirüsten ölen insanların cenaze töreninde Ramazan ayında Teravih namazı ve toplu iftarlar hakkında yeni fetvasını açıkladı

Özbekistan Müslüman Kurulu Başkanı Müftü Usmonkhon Alimov, Ramazan ayının bu yıl karantinada geçiileceğini hatırlatarak Müslümanları evde dua etmeye çağırdı.

Özbekiston 24 televizyon kanalında konuşan Müftü Usmonkhon Alimov’a göre, Özbekistan Müslüman Kurulu Ramazan ayı vesilesiyle komşu ve yabancı ülkelerdeki durumu inceledi.

Mısır Arap Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Türkiye ve Tataristan Cumhuriyeti’nde, daha önce Rusya Federasyonu Teravih namazlarının camilerde kılınmayacağını ve toplu iftarın iptal edildiğini açıkladı. Müftü, bu sorunun Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan Müslümanlarının dini liderleri ile tartışıldığını ve ortak bir çözümde birleştiklerini kaydetti.

Bu kararla bağlantılı olarak, Ramazan ayı boyunca karantina gerekliliklerinin ihlali önlemek için, Özbekistan Müslüman İşleri Dairesi Olems Konseyi tüm Müslümanları evde namaz kılmaya ve mukabele okumaya çağırıyor. Kuran okumalarının da çevrimiçi yayınlanacağı bildiriliyor.

Ayrıca müftü Özbekistanlı Müslümanları toplu iftarlar düzenlememeye çağırdı. Ve zekat, fitr ve fidia-sadaka gibi Müslüman bağışları Usmonkhon Alimov, vatandaşların yardım yardımlarını koordine etmek için Wakf Kamu Yardım Fonu’na veya sponsorluk merkezlerine göndermelerini önermektedir.

https://www.dunyabulteni.net/haber/amp/464591

Alakalı yazılar

Yorum yazın