Buhara’daki 1000 yıllık mezarlıkta 1.700’den fazla mezar önceden satın alındı

Özbekistan’ın Buhara şehrinde bulunan tarihi mezarlıkta önceden boş mezar yeri satın almaya ilgi arttı

Özbekistan Buhara‘daki Hazreti İmam mezarlığında yaklaşık 18.000 mezar var ve bunlardan bin 700’ü boş durumda, yani sahiplerinin ölümüne kadar “işgal edilmiş durumda”.

Buhara Şehri İyileştirme Bürosu Başkan Yardımcısı Bafo Narzullayev Daryo.uz ile konu ile ilgili bir röportaj verdi.

” Hoca İmam Hafsi Kabir Buhari mezarlığındaki mezarlar, 17 hektardan daha büyük bir mezar envanterini inceledi. Yaklaşık 18.000 mezar tespit edildi; bunların yüzde 8-10’u, daha kesin olarak 1.700 mezarı boş bulundu. Son yıllarda, yeraltı sularında bir artış oldu. Bu yüzden insanlar yeni akrabalarının gömüldüğü mezarların yakınında mezar yeri satın alınmaya başlandı. Bu nedenle, mezarların arsaları ücretsiz olarak verilecek. mezar kazıcı hizmetleri için ödeme. Müslüman bir mezar kazmak için 160 bin meblağ (18 dolar), bir Hristiyan için – 120 bin meblağ (14 dolar), çocuk mezarları için – yaklaşık 20 bin meblağ (2 dolar) ”

Muhataplardan biri, bu mezarların halen hayatta olan akrabaları için bazı yerel yetkililer tarafından “işgal edildiğini” söyledi.

Halen Hoca İmam mezarlığında büyük çaplı inşaat ve onarım çalışmaları devam ediyor. Şu an mevcut mezar sayısına 1000’den fazla kişi için daha ilave ediliyor. Mezarlık 1000 yılı aşkın bir süredir kullanılıyor.

https://www.dunyabulteni.net/

Alakalı yazılar

Yorum yazın