Kazakistan, Suriye’den 171 çocuk daha getirtti

Kazakistan özel bir operasyonla, daha önceden ebeveynleri ile Suriye’ye giden 171 çocuğu daha ülkesine geri getirtti. Şu ana kadar toplam 357 çocuk savaş bölgelerinden memleketlerine geri getirildi.

Cumhurbaşkanı Kasım-Cömert Tokayev, Kazakistan‘ın özel insani yardım operasyonunun bir sonraki aşaması olarak Suriye’deki çatışma bölgelerinden 171 çocuğu daha ülkeye getirttiğini açıkladı.

Basında yer alan açıklamasında Tokayev, “Benim talimatım üzerine, özel insani yardım operasyonunun son üçüncü aşaması olan Zhusan ile, 28-31 Mayıs tarihleri ​​arasında başarıyla gerçekleştirildi. Bir başka vatandaşımız Suriye’den döndü. Kazakistan devlet yapılarının koordine çalışmaları ve yabancı ortaklarla yakın işbirliği sayesinde, savaş bölgelerinde 171 çocuk tahliye edildi” dedi.

Kazakistan’a döndükten sonra çocuklar, rehabilitasyona tabi tutuldukları ve gerekli tüm yardımları aldıkları özel bir uyarlama merkezine yerleştirildiler.

İnsani operasyon “Zhusan” ilk defa cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından başlatılan ve geçen yıldan beri yürütülen bir eylem. Uzun süren çalışmalar sonucunda 357 çocuk savaş bölgelerinden memleketlerine döndü.

30 Mayıs’ta , DEAŞ terörist grubu üyelerinin ailelerinden 148 Özbek kadın ve çocuk Suriye tarafından, vatanlarına geri dönmek için Özbekistan konsolosluğu delegasyonuna gönderildi .

https://www.dunyabulteni.net

Alakalı yazılar

Yorum yazın