Özbekistan’da başörtüsü yasakları yayılıyor: “Müdür öğretmenlere de okula eşarpsız gelmeyi emretti”

Özbekistan’dan gelen ‘başörtüsü yasağı’ haberleri  çoğalıyor. Fotoğrafta okula alınmayan İslam Akademisi öğrencileri başlarını açarken görülüyor.

 

Eylül 21, 2018

(Bu haber ABD’den yayın yapan Azadlık radyosuna 21 Eylül günü, Özbekistan’da yaşayan bir dinleyici tarafından gönderildi)

NAMANGAN-  Кasansay İlçesindeki 15 sayılı okul müdürü Abducelil Damla yaşı 50’yi aşan bayan öğretmenleri de eşarplı olarak işe almıyor. Eşarpsız olduğu için kocası onu boşasa kim cevap verecek, niye tepede oturanlar böyle saçma kararlar çıkarmaktadır?

Kasansay ilçesindeki 15.okul müdürü Abducelil Habibov Azadlık’la görüşmesinde bu haberi doğruladı ve “Öğretmen eşarpla gelse, nasıl olup da öğrencilerin eşarpsız gelişini isteyecek?” diyerek bu kararın asli olarak alındığını bildirdi.

 

НАМАНГАН – “Директор ўқитувчиларга ҳам мактабга рўмолсиз келишни буюрди”

сентябр 21, 2018

КОСОНСОЙ. Тумандаги 15-сонли мактаб директори Абдужалил домла ёши 50 дан ошган аёлларни ҳам рўмолда ишга келишга қўймаяпти. Рўмолсиз юргани учун эри уни талоқини берса ким жавоб беради, нега тепада ўтирганлар шунақа бемаъни қарорларни чиқаради?

(Бу хабар Озодликка 21 сентябрь куни юборилган)

P.S. Косонсон туманидаги 15-мактаб директори Абдужалил Ҳабибов Озодлик билан суҳбатда бу хабарни тасдиқлади ва “ўқитувчи рўмолда келса¸ қандай қилиб ўқувчисидан рўмолсиз келишни талаб қилади”¸ деган асосда шунга қарор қилинганини билдирди.

Alakalı yazılar

Yorum yazın