Atambaev’in en tanınmış insanlarıden bir diğeri tutuklandı

20.07.2018

Atambayev’in en yakın temsilcilerinden biri olarak görülen eski Bişkek belediye başkanı Albek Ibraimov, 19 Temmuz’da yolsuzluk suçlamalarıyla tutuklandı.

Aynı gün, Bişkek Şehri Birinci Mayıs bölge mahkemesi Albek Ibraimov’u 29 Ağustos’a kadar bir kısıtlama tedbiri olarak hapis cezasına çarptırdı.

Ulusal Güvenlik Komitesi, Albek Ibraimov’un çeşitli suçlarla suçlandığını söyledi.

-Albek Ibraimov, 19 Temmuz 2018’de Ulusal Güvenlik Komitesinin Ana Araştırma Bölümü’nde şüpheli olarak ele geçirildi. 270.000 dolar Issık “Solnechniy Bereg” yatılı 152000000 inananların ruble ve arazi 5 dönüm satılan şüpheli başkent belediye başkanı satışı yoluyla devlet tarafından ödünç aldım ederken, kendi lehine bitki “Destan” müdürüdür. Ulusal Güvenlik Komitesi Rahat Sulaymanov’un resmi temsilcisine yaptığı açıklamada, aleyhinde üç ceza davası açıldığı bildirildi.

19 Temmuz’da Başbakan Muhammed Abilgaziyev, Albek Ibraimov’un Bişkek Belediye Başkanı’nı görevden alma kararını imzaladı. Birkaç gün önce Bişkek Kent Konseyi Albek Ibraimov’u görevden aldı ve başbakanı görevden alma önerisinde bulundu.

Ibraimov’un avukatı Sergei Slesarev, mahkemenin kararının hukuka aykırı olduğuna inanıyor. Ona göre, eski belediye başkanını suçlamak için bir sebep yoktu.

Mahkemenin bu kararı, ne yazık ki, Ceza Muhakemesi Kanununun gereklerini ihlal etti. İlk olarak, mahkeme açık olmalıydı, ama kapatıldı. İkincisi, Albek Ibraimov araştırmacılardan kaçmadı, evde idi. Yani onu tutuklamak için bir sebep yoktu. Ayrıca, mali suçlar, mali polise girmesi gereken güvenlik hizmetinin yetkisi altında değil, “diyor Sergey Slesarev.

Eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev Albek Ibraimov’un tutuklanmasını takiben bir bildiri yayınladı. eski başkan Ibraimova tarafsız soruşturma çalışması olarak inanıyoruz, bunun yararlanmak için bitkinin tarihinde ilk kez İbraimov “Yazılım” bir lider olmak için, ama siyaset dahil edilmeyecektir.

Bişkek’in 2016 yılında belediye başkanı seçilen 51 yaşındaki Albek Ibraimov, 1997’den beri Atambayev’in en iyi arkadaşlarından biri olmuştur.

5 Haziran günü, Cumhurbaşkanı o eski Başbakan Sapar İsakov, Bişkek Qubanichbek Kulmatov eski belediye başkanı yakın insanlar oldu, yardımcısı O’smo’nbek Artiqbaev yolsuzluk karıştığı iddiasıyla tutuklandığı belirtildi.

Yolsuzluk iddiasıyla ilgili olarak 2012-2014 yıllarında başbakanlık yapan Jantoro Satybaldiev 18 Haziran’da tutuklandı.

ozodlık 

Alakalı yazılar

Yorum yazın