Tacikistan’da suç işleyen Rus askerlerine diplomatik zırh

02.08.2015

Tacikistan’da sarhoş bir halde halka saldıran Rus subayların diplomatik statüsü olduğundan Rusya tarafından soruşturulacağı belirtiliyor

Tacikistan’da önceki gün sarhoş ve neredeyse çıplak halde Tacik gençleri döven Rusya askeri üssünde görevli yedi Rus subayın ceza almamak için“diplomatik statüye” sığındıkları bildirildi.

“Ozodi” radyosunun haberine göre, Rus askerlerinin saldırısı hakkında konuşan Kulyab ili güvenlik yetkilisi “Ülkemizdeki Rusya üssündeki askerler diplomatik statüye sahip, bu yüzden onlar tarafından işlenen herhangi bir suç Rusya yetkilileri tarafından soruşturulacak. 28 Temmuz’da Rus askerlerinin yaptığı holigan eylemler hakkında şehir polisi soruşturma başlattı ve sonuçları 201 nolu Rus askeri üssü soruşturma makamına sunulacak” dedi.

Bu arada Tacikistan Savunma Bakanlığı’nın bir yetkilisi “AP” ajansına bu ülkede konuşlandırılmış 201 nolu Rus askeri üssünün askerlerinin diplomatik dokunulmazlığı olmadığını söyledi.

Bakanlık yetkilisine göre, iki ülkesindeki anlaşma Rus askerlerinin Tacikistan’da suç işlediği durumlarda onlar hakkında ceza soruşturmasının Tacik güvenlik yetkilileri tarafından yapılacağını öngörüyor.

İçkili olan Rus subaylarının Kulyab şehri merkezinde Tacik gençlere saldırdığı ve çıkan kavgada her iki taraftan yaralananlar olduğu bildirilmişti.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın