Kazakistan’dan göçen Almanlardan Nazarbayev’e ödül

1991 yılında Kazakistan’dan göç eden Almanlar, Nazarbayev’e madalya ve nişan verdi

Sovyetler Birliği’nin dağılması üzerine Kazakistan’dan göç eden Almanlar, ülkenin devlet başkanı Nursultan Nazarbayev’e ödül verdi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı basın servisinin bildirdiğine göre, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Salı günü Sovyetler dağıldıktan sonra Almanya’ya göç eden yaklaşık bir milyon Almanın oluşturduğu STK’lar tarafından madalya ve nişan ile ödüllendirildi.

Tören, Berlin’deki Kazakistan Büyükelçiliği’nde yapıldı. Basın servisine göre, ödülü Bundestag milletvekili Henry Tsertik, Almanya Göçmen Örgütleri Birliği Başkanı Waldemar Ayzenbraun ve Kazakistan Almanlar Derneği Başkanı Anatoly Graf verdi.

Sayıları yaklaşık bir milyon olan eski Kazak vatandaşı Almanların doğdukları bu ülke ile ailevi, iş ve ticari ilişkileri devam ediyor.

Ödülü Nazarbayev adına kabul eden Büyükelçi Bolat Nusupov Alman temsilcilere teşekkür etti ve ülkesinde etnik politikaların başarılı olmasında bu sene 20. Yıl dönümü kutlanacak olan Kazakistan Halkları Meclisi tarafından gerçekleştirilen hizmetlerin önemine vurgu yaptı.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın