Sıcak hava dalgası şimdi de Tacikistan’da

26.06.2015

Tacikistan’da önümüzdeki hafta sıcak hava dalgasının etkili olacağı açıklandı ve hastanelerde önlem alındı

Tacikistan’da önümüzdeki günlerde şiddetli sıcaklıklar görüleceği tahmin ediliyor.

Tacikistan Hidrometeoroloji Devlet Ajansı uzmanları 27 Hazirandan başlayarak ülkede görülmemiş sıcak günlerin başlayacağını tahmin ettiklerini bildirdi. Temmuz ayında da etkili olacak sıcakların zor anlar yaşatacağı ifade ediliyor.

Uzmanlara göre sıcak hava akımı Tacikistan güney-batı sınırlarından gelecek ve nem oranı yüksek olacak. Termometreler hava sıcaklığını 40 derece üzerinde gösterecek.

Pakistan’da bu günlerde sıcak havadan ölenlerin sayısının bin kişiyi aştığını dikkate alan Tacikistan Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şimdiden önlemlerini almaya başladı. Ülkenin tüm sağlık kurumları sıcak iklim şartlarında risk altındaki kişilere acil yardım sağlamak için hazır bir hale getirildi.

Tacikistan Sağlık Bakanı Yardımcısı Nevruz Caferov yüksek tansiyon ve kalp-damar hastalığı olan vatandaşların kavurucu güneşin altında bulunmamaları ve bu dönemi şehirlerden uzak, daha serin köylerde geçirmelerini tavsiye etti.

25 Haziran’da Ozodi Radyosuna konuşan Nevruz Caferov özelikle çocukların saat 10 ile 16 aralarında sokaklarda bulunmaması gerektiği hakkında anne ve babaları uyardı.

Tacikistan Hidrometeoroloji Devlet Ajansı uzmanı Cemile Baydullaeva’ya göre ülkede her yıl Temmuz ayında rekor sıcak günler yaşanıyor, ancak sıcak günlerin Ramazan ayına rastlaması insanların sağlığını ciddi şekilde etkileyebilir.

Doktorlar sıcak günlerde hasta ve oruçlu insanların özellikle dikkatli olmaları gerektiğini bildirdiler.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın