Tacik liderin ailesi AB’den sığınma isteyecek

İstanbul’da katledilen Kuvatov’un ailesi can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle AB ülkelerinden sığınma talebinde bulunacak

İstanbul Fatih’te geçtiğimiz günlerde öldürülen Tacik muhalif Umarali Kuvatov’un hanımı Kumrinisa Hafizova AB’den sığınma talebinde bulunacaklarını söyledi.

BBC radyosuna konuşan Hafizova, çok dehşetli bir cinayete tanıklık ettiklerini ve oğlunun babasını öldüren katili gördüğünü ifade etti.

Oğlunun katili yeniden görmesi halinde tanıyacağını belirten Hafizova, “Türk polisi oğlumun ifadesinden yola çıkarak tetikçinin robot fotoğrafını hazırlamaya çalışıyor. Bu da bizim güvenliğimizi tehlikeye atıyor. Onlar zaten beni ve çocuklarımı zehirlemeye kalkıştı” dedi.

Hafizova sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben ve oğullarım halen olayın şokunu yaşıyoruz. Fiziki ve duygusal durumumuz çok kötü. Hepimiz yaşadıklarımızdan dolayı zayıf düştük ve baş dönmesi sıkıntısı çekiyoruz. Kızlarım evde olduğu için ben hastaneden erken ayrılmak zorunda kaldım. Çocuklarım için çok korkuyorum.”

Kumrinisa Hafizova mevcut durumda kendileri için tek seçeneğin Avrupa ülkelerinden siyasi sığınma talebinde bulunmaları olduğunu sözlerine ekledi. Bunun nedenini ise ülkelerinde can güvenliklerinin olmadığına bağladı. Hafizova, kocasının ölümünde Tacik hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi.

Tacikistan’daki İmamali Rahman rejimine muhalif olan “24 Grubu” lideri Umarali Kuvatov 6 Mart günü İstanbul’da eşi ve çocuklarının gözleri önünde gece yarısı vurularak öldürülmüştü.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın