Özbekistan’da göçmen işçiler döndü, cinayetler arttı

Özbekistan’da 2014’te cinayetler önceki yıla göre yüzde 18,5 arttı, bu durum Rusya’dan kriz sebebiyle dönen işçilere bağlandı…

Özbekistan’da son günlerde cinayet sayısındaki artışın sebebinin Rusya ve Kazakistan’dan çok sayıda göçmen işçinin dönüşü olduğu öne sürülüyor.

Batılı ülkelerin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar sebebiyle çok sayıda göçmen işçi rublenin düşmesi veya işini kaybetmesi üzerine ülkesine dönmek zorunda kalmıştı.

2014 yılında Özbekistan’ın başkentinde cinayet sayısı önceki yıla göre yüzde 18,5 arttı. Cinayetlerin önemli bir kısmı gençler tarafından işlendi. Özbek hükümetine yakınlığı ile bilinen uzmetronom.com sayfasına göre ülkenin başkenti Taşkent ve diğer şehirlerde cinayetlerin artmasının sebebi Rusya ve Kazakistan’dan Özbekistan’a dönmekte olan göçmen işçilerin sayısındaki artış…

Bunun yanında Özbekistan’ın uzak köşelerinden yurt dışına giden göçmen işçiler arasında ülkelerine geri dönme oranı çok düşük. Çünkü dönenlerin ülkenin merkeze uzak şehirlerinde iş bulma imkanı neredeyse bulunmuyor. Bu sebeple dönenlerin çoğu Taşkent ve diğer büyük şehirlerde yaşamayı tercih ediyor.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın