Moskova’da Avrasya devletleri Müftüleri 10. Forumu yapılıyor

10 Aralık Çarşamba günü Moskova’da “Çağımız sorunları karşısında dinin misyonu ve din mensuplarının sorumlulukları” adında Avrasya devletleri Müftüleri 10. Forumu iş başladı. Foruma Avrasya bölgesinden 20 dan fazla devletten İslam dini alimleri ve yetkililer katılıyor. 

Forum katılımcıları arasında Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynudin, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İran İslam Cumhuriyeti Kültür Devrimi Yüksek Konseyi üyesi Ayetullah Ali Rıza Arefi, Dünya Müslüman Alimler Birliği genel sekreteri Şeyh Ali el-Karadağ gibi isimler var.

Forumda 3 ana oturum yapılıyor: “ Barış ve istikrarı korumada İbrahimi dinlerin ahlaki değerlerinin önemi”, “ Avrasya entegrasyonu ve İslam dünyası: Müslümanların potansiyelleri ve sorumlulukları” ve “Toplumun gelişmesinde devletin ve dini kurumların işbirliği”.

Forumun son günü olan Cuma gününde Moskova’da yeniden inşa edilmekte olan Merkez Cami binası tavanına İslam dininin simgesi olan Hilal yerleştirilecek. 10 bin kişi namaz kılabilecek bu Caminin açılış töreni Rusya ve Türkiye Cumhurbaşkanlarının katılımıyla 2016 yılında gerçekleşecek.

Kaynak: newsru.com

Alakalı yazılar

Yorum yazın