Kazak lider Nazarbayev, Türkmenistan’a gitti

Kazakistan lideri Nazabayev, resmi bir ziyaret için Türkmenistan’a gitti

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev Türkmenistan’a resmi ziyaret için gitti.

Türkmenistan Devlet Haber Merkezine göre Kazak liderin ziyareti devamında ikili ilişkiler, ticaret, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda işbirliğinin artırılması, bunun yanında iki taraf için önem taşıyan uluslararası siyasetin bazı konuları ele alınacak.

Kazak-Türkmen görüşmelerinin başta enerji ve ulaştırma sektörü olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği için güçlü bir ivme kazandıracağı bekleniyor. Bölge uzmanlarına göre ikili ilişkilerde özellikle “Kuzey-Güney” demiryolu ulaşım koridorunun önemli kısmı olan Kazakistan-Türkmenistan-İran inşaatının bitirilmesi önem kazandırıyor.

Türkmenistan Devlet Haber Merkezine göre Nazarbayev’ın ziyaretinde iki ülkenin karşılıklı çıkarları ve özel ilgi alanlarının yanında, insani, bilim ve eğitim gibi alanlarda da işbirliğinin geliştirilmesi de gündeme gelecek.

Dünya siyasetindeki son gelişmeler, kendi aralarında çeşitli sorunlar yaşamakta olan Orta Asya devletleri liderleri arasında görüşmeler trafiğini da hızlandırdı. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Türkmenistan’a gitmeden önce Özbek lider İslam Kerimov’u Astana’da ağırlamıştı.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın