Kazakistan ve Özbekistan uluslararası meydanda birbirlerini desteklemeye devam edecektir

Astana’da bir araya gelen Orta Asya’nın en yaşlı ve değişmez iki liderinin görüşmesinde ana konularından biri bölgede su ve sulama sorunları oldu.

Nazarbayev, bu hayati alanda işbirliği sadece karşılıklı güven temelinde mümkün olduğunu kaydetti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ve Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev Amu Darya ve Sir Derya’nın üst kesimlerinde hidrolik yapıların inşası ile ilgili konuları görüştüklerini açıkladılar. Ev sahibi Kazakistan Cumhurbaşkanı basın servisi görüşmeler hakkında basına bilgi dağıttı.

Basın açıklamasında “Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov iki Devlet Başkanlarının Amu Darya ve Siri Derya, üst kesimlerinde yeni hidrolik yapıların inşası ile ilgili ortak bir tavır aldılar” denildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı görüşmeler çerçevesinde siyasi işbirliği, ticaret ve ekonomik, kültürel konularda işbirliğinin güçlendirilmesi de dahil olmak üzere geniş bir konular yelpazesini değerlendirdiklerini kaydetti.

Kazak lider uluslararası gündemin temel konularını ele aldıklarını da bildirdi.

“Biz Ukrayna, Afganistan, Suriye ve Irak’taki durumları görüştük. Kazakistan ve Özbekistan uluslararası arenada birbirlerini desteklemeye devam edecektir. Bu işbirliğini BM, AGİT, BDT, ŞİÖ gibi uluslararası kuruluşlarda göstereceğiz” dedi Kazakistan Cumhurbaşkanı.

O Kerimov’un ziyareti iki komşu devletin stratejik ortaklığını daha kaliteli bir seviyeye yükselteceğinden emin olduğunu da ifade etti.

www.centrasia.ru

Alakalı yazılar

Yorum yazın