Kazak lider: Dikkat; küresel bir siyasi sarsıntı geliyor!

Kazakistan devlet başkanı Nursultan Nazarbayev, dünyanın siyasi mimarisinin değişmeye başladığını söyledi. Nazarbayev’e göre dünyada değişmeye başlayan siyasi denge sürecin etkilerini şu anda omuzlarında hissediyorlar

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev her sene sonunda yaptığı Millete Sesleniş konuşmasını bu sene daha erken yaptı. Nazaryev, konuşmasında dünya siyasetinde büyük oyunlar oynandığını ve bu oyunların ülkesi için tehlikeli olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki yıllarda dünyada küresel siyasi sarsıntılar meydana geleceğini savunan Nazarbayev, “Benim anladığıma göre dünyanın bütün siyasi mimarisi değişecektir. Bu zor sınavı her ülke atlatamayabilir. Biz bu sürecin olumsuz etkilerini omuzlarımızda hissetmeye başladık” ifadelerini kullandı.

Nazarbayev dünya devletlerinin yeni zorluklar ve tehditler ile karşı karşıya olduğunun altını çizerek bunun nedeninin jeopolitik kriz ve lider güçlerin yaptırım politikaları olduğunu belirtti.

Kazak lider, dünyada liderlik makamında olan devlet ve güçlerin kendi aralarındaki sinsi rekabet ve yaptırım politikalarının dünya ekonomisinin toparlanması için ek engeller oluşturduğunubelirterek küresel mali ve ekonomik krize tam olarak çareler üretilemediğini söyledi.

Nursultan Nazarbayev, mevcut şartlarda Kazakistan hükümetinin yapması gereken reformlara da ayrıntılı olarak değindi ve bu reformların ana hatlarını açıklayarak konuşmasını bitirdi.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın