İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’a Teşekkür Ziyareti

 

20141031_141615

 

 

Türkistan-Der, Hoca Ahmet Yesevi İlim ve İrfan Vakfı ve Orta Asya İlim ve Kültür Derneği’ni temsil eden bir heyet, İstanbul’daki Türkistanlılar için önemli hizmetler veren İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’a bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Uzun yıllardan beri çocuklarının eğitim sorunlarıyla baş etmeye çalışan Türkistanlı aileler, son zamanlarda  İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğini yanlarında bulmaya başladı. Özellikle Muammer Yıldız’ın il müdürlüğü görevine gelmesinden sonra Milli Eğitim teşkilatları, Türkistanlı ailelerin istek ve problemleriyle daha yakından ilgileniyor. Oturum izni bulunmayan aileler için de “misafir öğrenci” uygulamasıyla, büyük bir rahatlama sağlandı.

Türkistan-der, Türkistanlılara kardeşlik ve yardım elini uzatarak örnek bir “ensar tutumu” gösteren Türkiyelik hemşerilerimize‘Türkistan dostu’ sıfatıyla teşekkürlerini arz etmektedir. Bu dostluğun bir nişanesi olarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız  da 31 Ekim Cuma günü  ziyaret edilerek, İstanbul’daki Türkistanlılar adına teşekkür edildi. Ziyarete Ahmet Yesevi İlim ve İrfan Vakfı Başkanı ve Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı İlyas Saka da iştirak etti. Türkistan-Der Başkanı Burhan Kavuncu ile yönetim kurulu üyeleri Zakircan Rahmetullah ve Abdullah Taşkendi’nin katıldığı ziyarette Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’a Semerkant Çoponi ve döppü giydirildi, yaxshi çay içiş için de piyale takımı hediye edildi.

Yapılan görüşmede Zeytinburnu’nda oturan Türkistanlı çocukların henüz çözülemeyen öğretim problemleri konuşuldu, sorunların çözümü için birlikte çalışılması hususunda mutabık kalındı.

20141031_141714

İstanbul Milli Eğ. Müdürü ve Türkistan dostu Muammer Yıldız artık çaylarını piyalede içecek

Alakalı yazılar

Yorum yazın