Özbekistan’dan Afrikalı güreşçilere ebola vetosu

Özbekistan, Taşkent’te düzenlenecek güreş müsabakasına Afrikalı oyuncuları ebola şüphesi gerekçesiyle almayacak

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te 8 – 14 Eylül tarihleri arasında güreşin çeşitli dallarında düzenlenecek müsabakaya Afrikalı oyuncuların ebola sebebiyle kabul edilmemesi bu ülkelerin tepkisine neden oldu.

Özbekistan’daki güreş müsabakaları başlamadan dünya gündeminde yerini aldı. Uluslararası Güreş Federasyonu resmi bildirisine göre hızlı yayılmakta olan Ebola virüsü sebebiyle Afrika’nın altı ülkesinden sporcular Taşkent hükümetinin teklifi üzerine müsabakalara katılamayacak. Bu ülkeler Yeni Gine, Gine Bissau, Liberya, Sierra-Leone, Nijerya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti olarak sıralandı.

Sporcularının dünya şampiyonasına katılmasına izin verilmeyen Nijerya Güreş Federasyonu Başkanı Daniel Igali, Uluslararası Güreş Federasyonu’na (FİLA) bir mektup göndererek Özbekistan hükümetinin kararını “güreşçilerin kendilerini gösterme imkanından mahrum etmekle beraber onlara korkunç hastalığın taşıyıcıları mührü de vurmak olarak” nitelendirdi.

Güreşçileri Taşkent’e alınmayacak olan diğer devletler ise (FİLA) ve Özbekistan hükümetinin kararına henüz tepki göstermedi.

FİLA Başkanı ise bir bildiri yayınladı ve güreş dallarında dünya müsabakalarına katılamayan sporculara, çalıştırıcılarına ve sevenlerine gelecek müsabakalar için başarı diledi.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın