Türkistan-Der ‘in düzenlediği İftar Programı Yapıldı

iftar 8

Türkistan-Der, 18 Temmuz 2014 tarihinde Eyüp’te iftar programı düzenledi.  Türkistan’lı ve Türkiye’li dostlarımızın katılımıyla gerçekleşen program Kur’an tilavetiyle başladı. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıların kınandığı toplantıda gündemin önemli bir bölümünü Filistin’de yaşanan vahşet oluşturdu.

DSC00045

İftar programında konuşan Türkistan-Der Başkanı Burhan KAVUNCU, İsrail’in yaptığı vahşete karşı sessiz kalınamayacağını ifade etti. Kavuncu,  “Gazze  Türkistan’dır, Türkistan da Gazze’dir” diyerek tüm ümmetin zulme karşı bir yumruk olması gerektiğini söyledi. Konuşmasının devamında, Türkiye’de muhacir olarak bulunan Türkistanlılara destek veren İHH, Mazlumder, Av.Ömer Yüzgül, Av.İbrahim Ergin, Av.Ziyaüddin Alioğlu, Erdem Hastaneleri yönetiminden Dr.H.Cahit Külünk, Safa Hastaneleri yönetiminden Dr.Orhan Gökşen’e teşekkür etti.

DSC00040

Türkistan-Der başkan yardımcısı Dr.Namaz NURMUMİN,  “Anadolu Türkistan Gönüllüleri Hareketi” nin tanıtımını yaptı.

ben

Türkistan-Der yönetim kurulu üyesi Alim Oktay ÇATKAL, yaptığı konuşmada “Ortadoğu” ve “Orta Asya” da dünya güçlerinin aynı oyunu oynadığını ve İsrail’in Türkistan’a nüfuz ettiğini söyledi.

dr.

Programda Türkistanlılara yaptığı katkılardan dolayı Dr. Şevki KAFTANCIOĞLU’na çapan ve doppı giydirildi.

 

 

 

 

Alakalı yazılar

Yorum yazın