Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Semerkant’a geldı

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, 1 Aralık’ta iş gezisi için Özbekistan’ın Semerkant kentine geldi.

Rus yayınlarına göre Mişustin’in Özbekistan gezisi 2 Aralık’ta başlayacak. Gündeme göre cuma günü Özbek mevkidaşı Abdulla Aripov ile ikili hükümetler arası komisyon toplantısı yapacak.

Görüşmede ikili işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin güncel konuların görüşülmesinin planlandığı belirtildi.

Rus hükümetinin basın servisi, “Ana odak, ticaret-ekonomi, üretim, enerji, yatırım ve kültürel-insani alanlarda işbirliğini güçlendirmek olacak” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 28 Kasım’da Moskova’da Kazakistan Devlet Başkanı Qasim-Jomart Tokayev ile yaptığı görüşmede “üçlü gaz birliği” kurulması önerisi ortaya atılmıştı. Birliğin amacının gaz taşımacılığını koordine etmek olduğu söyleniyor. Tokaev bu öneriyi onayladı, ancak daha sonra Kazak tarafının gerekli sonuçları elde etmek için “meselenin özüne inmesi” gerektiğini kaydetti.

Komisyonun Rusya ve Özbekistan hükümet başkanları düzeyinde bir önceki toplantısı 22 Haziran 2021’de Moskova’da gerçekleştirildi.

2 Aralık’ta Semerkant’ta düzenlenen Başbakanlar toplantısının gündeminde bu kez Özbekistan-Rusya İş Forumu’nun genel kurulunda bir konuşma yer aldı.

Bu foruma Rusya’nın 150 şirket, kuruluş ve derneğinden 360’tan fazla kişi katılacak.

http://www.ozodlik.org

Alakalı yazılar

Yorum yazın