TÜRK DÜNYASI KORKUT ATA FİLM FESTVALİ

  • Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Türkistan ülkeleri sanatçılarının da katıldığı Korkut Ata Film Festivali’ni gerçekleştiriyor.
  • 8-12 Kasım tarihleri arasında 5 gün sürecek olan festivalde 89 film ücretsiz olarak izleyiciye sunulacak. 12 Kasım’da yapılacak törende ise seçilen filmlere ödülleri verilecek.
  • KIRGIZİSTAN RESEPSİYONU  (10 Kasım) ve ÖZBEK GÜNÜ (11 Kasım) gibi etkinliklere ülke temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’deki Türkistanlıların da katılması bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Türkistanlı yönetmenlerin eserlerini seyirciyle buluşturuyor. 8 Kasımda başlayacak olan “Türk Dünyası Korkut Ata Film Festivali” 5 gün sürecek.  Macaristan, Kazakistan, İran, Moldova, Tataristan, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Yakutistan, KKTC ve Ukrayna‘dan katılan sanatçıların sinema eserleri İstanbul’daki Emek Sineması 1 ve 2 (Beyoğlu), Atlas 48 Sineması (Beyoğlu), Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi (Beyoğlu), İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Cep Sineması (Fatih) salonlarında gösterilecek.

Ayrıca Cengiz Aytmatov Paneli (10 Kasım- İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası), Kırgızistan Resepsiyonu (10 Kasım- Atlas Sineması), Türk Dünyası 1.Sinema Zirvesi (11 Kasım), Özbek Günü (11 Kasım- Atlas Sineması), Ödül Gecesi (12 Kasım- Atatürk Kültür Merkezi, Taksim) film festivalinin etkinlikleri arasında yer alıyor. Festival’in son gününde AKM’de düzenlenen törende iki ayrı jüri tarafından 7 dalda (Kurmaca Film, Belgesel, Tarih, Güncel, Aytmatov Uyarlamaları, Animasyon) seçilen eserlere ödülleri verilecek.

Film Festivali’nin ayrıntılarını linkteki programda bulabilirsiniz.

Korkut Ata Film Festivali’nin web sayfasında aşağıdaki açıklama yer almış:

Türk milletinin özünü oluşturan insani ve kültürel değerleri asırlar sonrasına dahi nakşeden gönül ozanı Bilge Korkut Ata’ya atfettiğimiz KORKUT ATA TÜRK DÜNYASI FİLM FESTİVALİ, Türk dünyası sinemasının kültürel ve düşünsel alt yapısının sinema profesyonellerinin yanı sıra genç kuşakların ilgisine sunulması, Türk dünyasının kültürel kodlarını taşıyan sinema eserlerinin izleyici ile buluşmasına öncülük edilmesi, kültürel ve sanatsal işbirliği olanaklarının arttırılması ve sinema sanatı vasıtasıyla müşterek tarihi, kültürel ve toplumsal değerlerimizin güçlenmesine ve zenginleşmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

https://korkutatafilmfestivali.com/festivalhakkinda/

Alakalı yazılar

Yorum yazın