Özbekistan, Japonya vatandaşlarına 90 günlük vizesiz giriş sağlıyor

Vizesiz rejim, Özbekistan’a giren Japon vatandaşlarına iş gücü, mesleki veya diğer faaliyetlerde bulunmak veya daimi ikamet yerlerinde geçerli değildir.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığı basın servisi, Özbekistan’ın Japonya vatandaşlarına 90 günlük vizesiz giriş uygulaması kurduğunu açıkladı.

Açıklamada, “Japonya vatandaşları için Özbekistan Cumhuriyeti’ne vizesiz giriş uygulamasının başlatılması – diplomatik veya resmi pasaport sahipleri- ” hakkında bir hükümet kararı kabul edildi.

Belgeye göre, 1 Mart 2020’den itibaren, Japon vatandaşları için parite bazında bir giriş rejimi oluşturuldu. Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından diplomatik veya konsolosluk faaliyetlerinin uygulanması ve Japonya Hükümeti’nin görevlerinin yerine getirilmesi ile ilgili olarak Japon Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen diplomatik ve resmi pasaport sahipleri, ailelerinin üyeleri daimi olarak onlarla birlikte yaşıyor. Karar ayrıca 90 güne kadar başka amaçlarla Özbekistan’a giren kişiler için geçerli olacak.

Vizesiz rejim, Özbekistan’a giren Japon vatandaşlarına işgücü, mesleki veya diğer faaliyetlerde bulunmak veya daimi ikamet yerlerinde geçerli değildir.

www.dunyabulteni.net

Alakalı yazılar

Yorum yazın