Nazarbayev’in torunu İngiltere’den sığınma istedi

Kazakistan’ın ilk cumhurbaşkanının torunu Aisultan Nazarbayev İngiltere’de sığınma istiyor

Kazakistan‘ın ilk cumhurbaşkanının torunu Aisultan Nazarbayev, İngiltere’de sığınma talebinde bulundu.

Aisultan Nazarbayev sosyal medya uygulaması Facebokk hesabında yaptığı açıklamada, “İngiltere’den siyasi sığınma talebinde bulunuyorum. Son 5 yılım gri çizgilerle kaplı. İnsanların gerçekte ne olduğunu ve nedenini öğrenmesinin zamanı geldi, ”diyor.

Aisultan Nazarbayev görevinde ailedeki zor durumları anlatıyor:

Bir kez beni yakaladılar ve zorla psikotropik maddeler enjekte ettiler ve beni 14 ay boyunca geçirdiğim tedavi bahanesiyle çürümeye gönderdiler.

Haklarım çiğnendi ve Moskova yakınlarındaki Oryol şehrinde yasadışı bir hapishanede hapsedilmemin 12. ayında annem bana geldi. Bu hapishanede kaldım ve annem, tamamen ona boyun eğene kadar bu hapishanede kalacaüımı söyleyip gitti. 14 ay boyunca sadece öfke ve intikam hissinden kurtuldum! Alnur Musaev sayesinde Rus özel servisleri beni oradan çıkardı. Almatı’ya vardığımda, Nursultan Nazarbayev ve özellikle de annem tarafından tekrar tuzağa düşürüldüm ”dedi.

Ekim 2019’da Aisultan’ın Londra’da bir polise saldırmak suçundan mahkum edildiğini hatırlayın. Uyuşturucu bağımlılığı için tedaviye devam ediyor, toplum hizmeti ve para cezası aldı. Aisultan, uyuşturucuların etkisi altında iken polise direndi, bunlardan birini vurup ısırdığı için suçlu bulundu.

Aisultan Nazarbayev, Kazakistan eski başkanı Dariga Nazarbayeva’nın en büyük kızının oğlu ve Rakhat Aliyev’in oğlu. Sandhurst Kraliyet Askeri Akademisi’nden mezun oldu ve Kazakistan Savunma Bakanlığı ana istihbarat departmanı kadrosuna kaydoldu. 2017 yılında Aisultan Kazakistan Futbol Federasyonu’nda çalıştı.

Özbekistan’ın ilk cumhurbaşkanı İslam Karimov’un torunu olan Recall, 2018’de İngiltere’den sığındı.

www.dunyabulteni.net

Alakalı yazılar

Yorum yazın